MANIKIR I NJEGOVE OSNOVE - studenti II godine smera Estetičar-kozmetičar
Manikir i njegove osnove
Na današnjem predavanju studenata druge godine smera Estetičar-kozmetičar, tema nastave je bila: Manikir i njegove osnove.
Studenti druge godine su se na Akademiji Purity prvi put susretali sa časom manikir i pedikir. Na ovom času studenti su učili pravilan postupak manikira. Budući da je u pitanju prvi čas, studenti su se prvo upoznavali sa teoretskim delom ovog predmeta. Što se same teorije tiče tu studenti uče građu nokta, oblike noktiju kao i razne bolesti noktiju. U nastavku časa, profesor studentima prezentuje materijal koji je namenjen za manikir.
Potreban materijal za klasičan manikir se sastoji iz nekoliko turpija različitih jačina,potiskivača, grickalice, makazica, ulje za omekšavanje zanoktica, mlake vode , canglica, alkohola, hidrogena, vatice, pilinga, zaštitne kreme za ruku i nekog zaštitnog laka koji štiti i jača nokatnu ploč
Studenti su za početak vežbali jedni na drugima. Manikir i njegove osnove započinju dezinfekcijom svojih ruku i ruku i klijenta. Zatim isturpijaju se nokti do željenog oblika. Nakon toga odmašćuje se nokatna ploča i na zanoktice se direktno nanosi ulje ili krema za omekšavanje zanoktica. Potpaju se ruke u vodu, da bi se zanoktice dodatno omekšale. Uzimaja se potiskivač i laganim pokretima se potisnu zanoktice, a višak zanoktica se odseče canglicama. Kada se ovaj postupak odradi, klijentu se ponovo dezinfikuje nokatna ploča sa alkoholom.
Manikir i njegove osnove se nastavljaju pilingom. Klijentu se odradi piling šaka da bi se višak mrtvog sloja odstranio.
Nakon pilinga uzima se najfinija turpija sa kojom se polira nokatna ploča, sve dok nokat ne dobije izgled ”ogledala”. Kao završna nota manikira klijentu se odradi masaža šaka. Ona podstiče cirkulaciju u rukama i pospešuje rast noktiju. Slaba cirkulacija je često izražena na šakama a na ovaj način potpomažemo rešenju ovog problema. Obavezno je negovati zanoktice na kraju procesa. Zato nanosi zaštitno ulje za zanoktice koje često prijatno miriše i ima hranljiva svojstva.
You must be logged in to post a comment.